Rolex Fastnet Race

De Fastnet race is een beroemde twee-jaarlijkse offshore zeilrace georganiseerd door de Royal Ocean Racing Club of the United Kingdom. De race is genoemd naar de Fastnet Rock, die alle deelnemers moeten ronden.  De Fastnet wordt beschouwd als één van de klassieke offshore races en is een moeilijke wedstrijd die zowel inshore als offshore vaardigheden test. Kennis van stroming, getijden en een goede voorbereiding van boot en crew zijn essentieel. De Fastnet heeft altijd een belangrijke invloed gehad op de groei van offshore racing en tot op de dag van vandaag is een directe link te leggen met  nieuwe jachtontwerpen, zeiltechnieken en veiligheid aan boord. De Fastnet Race wordt sinds 2001 gesponsord door Rolex. De prijs voor de winnaar staat te boek als de Fastnet Challenge Cup.

De Fastnet Race vindt elke twee jaar plaats over een parcours van 608 nautische mijlen (1,126 km). De race start voor de kust van Cowes 50°45′34″N 1°18′1″W op Isle of Wight aan de zuidkust van Engeland recht voor het Royal Yacht Squadron. De Solent uit, door het Needles Kanaal, en dan langs de  zuidelijke kustlijn van Engeland westwaards in het Engels Kanaal, alvorens Land’s End te ronden. Na de oversteek van de Ierse Zee, zal het veld de Fastnet Rock ronden 51°23′22″N 9°36′08″W bij de Zuidwest kust van Ierland. Na vrijwel dezelfde route terug, rondt de vloot de Scilly Isles om uiteindelijk in Plymouth te finishen 50°22′17″N 4°8′33″W.

De Fastnet is een uitdagende race. In augustus wanneer de race plaatsvindt zijn er met regelmaat krachtige tot stormachtige winden uit het westen. De opeenvolging van lage drukgebieden die over de Atlantische Oceaan richting Ierland en Groot Brittanië drijven zorgen voor een constant wisselend weerpatroon waar de navigatoren alert op moeten zijn. Deze depressies zijn meestal ten noorden van het Engelse Kanaal. Kennis van waar meteorologische storingen waarschijnlijk plaatsvinden en hoe deze het beste te gebruiken is een belangrijke succesfactor in de race. Kust landmarks gedurende de route zijn onder meer: The NeedlesPortland BillStart PointThe LizardLand’s End, the Fastnet RockBishop’s Rock off the Scillies en Plymouth breakwater.

Meer Informatie

Even geen zorgen, even helemaal los!

Even geen ziekenhuis, even geen krukken of infuus, even zonder ouders… Even helemaal los! De Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert leuke vakantiekampen en een ‘dolle’ familiedag, speciaal voor kinderen en jongeren met kanker.

Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen organiseert al sinds 1986 vakanties en activiteiten voor kinderen met kanker. Door directe contactpersonen in de ziekenhuizen, zijn we altijd op de hoogte van de medische ontwikkelingen van de kinderen. Alleen door dit directe contact is het mogelijk hoogwaardige en veilige omstandigheden te creeren waar kind en ouder zich gerust bij kan voelen.

De begeleiding van de activiteiten is in handen van ervaren vrijwilligers. Bij elke activiteit gaat een goed voorbereid medisch team mee. Dit team bestaat uit één of enkele artsen en een team verpleegkundigen. Alle faciliteiten worden optimaal ingericht. Hierdoor kunnen kinderen mee in vrijwel elk stadium van de behandeling.

De voorbereiding van de vakantiekampen en activiteiten wordt gedaan door een vast team vrijwilligers. Ze gaan vaak al een jaar voorafgaand aan de activiteit van start met de voorbereidingen. Alle activiteiten worden getoetst aan de mogelijkheden die kinderen met kanker hebben.

Het ‘weer even kind zijn’ staat op de eerste plaats van onze aanpak. Even geen ziekenhuis of vervelende gesprekken, gewoon weer lol maken met leeftijdsgenootjes. Hierdoor ontstaat er al snel een band met andere kinderen met kanker, waardoor ze zien dat ze niet alleen zijn. En dat maakt veel kinderen een stuk zekerder en sterker tijdens hun behandeling.

Alle vakantiekampen en activiteiten worden kostenloos aangeboden. Hierdoor kunnen ook kinderen mee die normaal niet zomaar op vakantie kunnen. Zo is de drempel laag en helpt het ook de ouder/verzorger een week zorgeloos te genieten van wat rust in deze zware periode. Even opladen voor wat nog komen gaat. En dat werkt. Zowel van kind als ouder/verzorger krijgen we met regelmaat reacties dat onze activiteiten onvergetelijk zijn en nieuwe energie biedt daar waar het zo hard nodig is. En daar doen we het graag voor.

Alles wordt in het werk gesteld om vakantiekamp en activiteit tot een succes te brengen. We zijn trots op wat we kunnen en mogen doen, maar vooral blij dat we kind en ouder/verzorger een klein stukje van hun zorgen kunnen wegnemen… al is het maar voor even.

Zoals elders op de site uitgelegd willen we met onze deelname aan de Fastnet ook wat aandacht genereren voor een goed doel; namelijk Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV). Hiertoe hebben we een GoFundMe campagne opgezet.  Bezoek onze GofundMe campagne om te doneren.

“Wij zijn verheugd met het initiatief van de initiatiefnemers van Flyer’s First Fastnet om onze stichting meer onder de aandacht te brengen wat hopelijk gaat leiden tot een mooie financiële bijdrage. Een aantal van onze activiteiten draaien ook om watersport en het is hartverwarmend te zien dat er vanuit die gemeenschap bijgedragen kan worden om de kinderen van een onbezorgde vakantie te kunnen laten genieten en gewoon weer kind te laten zijn”, ,
Charlotte Ligthart-Beukhof, Voorzitter SKOV

Fastnet Updates

Vernieuwen…
  • Geen producten in je winkelmand.
X