Refit nadert voltooiing!

24 juli 2014

Op dit moment is de “oude” Dame al in haar oorspronkelijk kleuren te bewonderen. Het constructiewerk - De Doghouse en de Papegaaiestok - is volledig afgerond. Na aanvankelijke tegenslag: de hechtingswaarde van het verfsysteem bleek niet voldoende om het door ons gewenste donkerblauw te dragen. Daarom is er op advies van de specialisten van Akzo (International en AWL) besloten om het gehele schip te stralen en het verfsysteem opnieuw op te bouwen. Alle lieren zijn uit elkaar gehaald en het RVS is gepolijst. De luiken zijn door Ronstan volledig vernieuwd. Een impressie in beeld.

Het schip is geheel gestraald. Om dit goed te kunnen doen en geen overlast te veroorzaken voor de andere projecten aan de werf is er een tent om het schip gebouwd. De opbouw van het nieuwe verfsysteem is inmiddels afgerond.

Ook zijn we met de Tuigers en zeilmakers aan het overleggen over de plannen van het tuigen en het zetten van de zeilen. Gezien de vertragingen zullen we rekening moeten houden met eind juli voordat de Flyer de werf verlaat.