Schippersblog: voorbereidingen voor de nazomer

14 juli 2017

Zomervakantie! Veel zeilliefhebbers hebben hun boot klaargemaakt en een mooi vaarplan opgesteld voor een aantal weken aan boord. Voor ons is het nu de tijd om ons, na een mooi voorseizoen, voor te bereiden op de nazomer.

Eind augustus en begin september staan bij ons nog in het teken van dagcharters. Op 11 september 2017 beginnen we dan met onze trek naar het zuiden: in vier etappes varen we naar Alicante, de startlocatie van de Volo Ocean Race. Ik verwacht dat we daar rond 6 oktober aan zullen komen.

Vanuit Alicante kunt u ons boeken voor een dag zeilen in combinatie met een bezoek aan de Race Village van de Volvo Ocean Race. Het belooft deze keer een extra leuke editie te worden nu er twee Nederlandse teams medoen! Een andere leuke toevoeging is de eerste etappe naar Lissabon. Ook wij zulen proberen om de deelnemende schepen in te halen en eerder in Lissabon aan te komen. Van daaruit zijn we ook weer beschikbaar voor dagcharters.

Half november varen we weer terug naar Nederland; misschien komen we onderweg de stoomboot van Sinterklaas nog tegen...

Maar voordat we al die leuke dingen kunnen doen, hebben we 'vakantie': boot uit  het water, onderwaterschip schideren, anoodes vernieuwen, schroefas checken, afsluiters nalopen, schades repareren, en alles wat er verder gebeuren moet voor een prachtig nieuw vaarseizoen.

Ik wens iedereen een fijne vakantie en tot op het water!

Gerard Schootstra, schipper